Блог

Погледнете ги моите блог постови

how-to-exercise-when-you-dont-have-time

Фит предизвик: Враќање во форма после долга пауза

Целава ситуација поради COVID 19 ни ги затвори и нашите вежбални, а со тоа не лишеше да бидеме редовно активни. Можеби ви се чини дека враќање во форма, т.е. враќање во теретана после подолга пауза е потешко од првото влегување таму, но не е така.  Ако сте вежбале редовно, со враќањето на правилна исхрана и […]

1_w4_p76pfoutxdxemr6muwg

Фит исхрана: Што значи да се храните „чисто“?

Најверојатно до сега сте го сретнале изразот „чиста“ исхрана, кој се поврзува со фитнесот, а добива сè поголема популарност. И покрај неговата употреба, често пати луѓето го поистоветуваат со диета, што е сосема погрешно. Затоа денес ќе ги расчистиме сите забуни за оние кои сакаат да се посветат на чистата исхрана. Што е „чиста“ исхрана? […]

bonesprotein

4 митови за протеинската исхрана и научните ставови за нив

Науката за фитнесот констатно напредува и со тоа ги поткрепува или побива тврдењата што можете да ги слушнете низ неформалните муабети. Протеинската исхрана е веќе докажана како корисна за физички активните луѓе, но никогаш не е на одмет да размислувате критички и да истражувате. Следат 4 митови за ефектите врз здравјето од исхраната базирана на […]

lowcaloriefoods-02

10 нискокалорични видови на храна кои ќе ве заситат!

Сакате да намалите некој килограм  ? Знаете дека храната е првото нешто на кое треба да помислите.

health-food-for-fitness

10 здрави видови на храна кои МОРА да ги конзумирате редовно!

Конзумирањето на правилната храна за хранење на вашите мускули и да обезбедите доволно енергија за физичкиот напор кој го практикувате некогаш може да биде збунувачки и фрустрирачки. Но, реалноста е дека тоа е едноставно – составувањето на план на исхрана според вашата цел се фокусира на одбирање на правилни видови на храна и нивно редовно […]

gym-owner

8 лоши навики кои можат да ги уништат вашите фитнес цели

Не дозволувајте овие 8 лоши навики да го попречат вашето фитнес патување! Останете на вистинскиот пат да ја достигнете вашата цел, елиминирајќи ги овие лоши навики. За да добиете навистина добара фигура, секое движење што го правите во теретаната треба да биде со цел, и секој тренинг треба да се гради на вашите претходни напори. […]